Cursus over De Avonden (Reve)

Cursus over De Avonden (Reve)

Een schrijfcursus in Gent vertrekt dit najaar van de vraag: waarom blijft de debuutroman van Gerard Reve zoveel lezers bekoren?

Tijdens de cursus van Wisper in Gent kom je te weten waarom De Avonden zo'n geweldig boek blijft om te lezen, maar ook hoe je zelf van schijnbare onbenulligheden grootse literatuur kan maken.

Zeventig jaar na zijn publicatie kent De Avonden nog altijd erg veel fans. Maar waarom eigenlijk? Het is niet bepaald een thriller. Integendeel: er gebeurt eigenlijk zeer weinig in. Tijdens deze cursus zoekt Wisper naar verklaringen waarom De Avonden moeiteloos de tand des tijds doorstaat.

De schrijfoefeningen zijn in de eerste plaats oefeningen op stijl. Hoe verhef je onbenulligheden tot interessante lectuur? Hoe weef je er toch een vleugje spanning doorheen? Hoe zorg je ervoor dat de lezer niet afhaakt?

De cursus vindt plaats in boekhandel Limerick, tussen de schrijfmachines van Willem Frederik Hermans, net als Reve één van de zogeheten Grote Drie. In de inschrijvingsprijs is ook de aankoop van De Avonden inbegrepen, en tijdens de laatste sessie komt auteur Christophe Vekeman op bezoek.

De cursus vindt plaats van 9 november tot en met 14 december. Meer informatie over de cursus vind je hier.