“Die minne es al” – Een Hadewijch-festival (1/9)

“Die minne es al” – Een Hadewijch-festival (1/9)

Opera21/Revelations

Naar aanleiding van de wereldcreatie van de multimediale opera Revelations van de componist Wim Henderickx, gebaseerd op het werk van Hadewijch, hebben een aantal organisaties de handen in elkaar geslagen om het werk van deze dertiende-eeuwse mystica onder de aandacht te brengen.

Opera21/Revelations

Componist Wim Henderickx schreef met Revelations een woordeloos nieuw werk, waarin inspiratie doorklinkt van middeleeuwse en renaissancemuziek voor vrouwenstemmen.

Het Klein Hadewijch-festival vangt aan met de multimediale opera van Wim Henderickx met als uitgangspunt de indrukwekkende Visioenen van de dertiende-eeuwse dichteres en mystica Hadewijch van Antwerpen.
Een productie van Muziektheater Transparant (regisseur Wouter Van Looy) in coproductie met deSingel, Operadagen Rotterdam, HERMESensemble en Cappella Amsterdam.

Datum: vrijdag 21 april 2017 – 20u.
Locatie: deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Toegang: € 28 (basis) / € 24 (-25/65+) / € 8 (-19 jaar)
Info en reservatie: desingel.be en operaballet.be

Op vrijdag 21 april om 10 u. geven de makers van Revelations in deSingel toelichting bij het creatieproces op het internationale congres EPARM (European Platform for Artistic Research in the Arts). Info op de websites van het EPARM-congres en van deSingel.