Multatuli duikt weer op (in briefvorm)

Multatuli duikt weer op (in briefvorm)

'Wie zoekt die vindt' luidt de alom bekende zegswijze, toch is de voldoening groter wanneer iets gevonden wordt waar niemand naar op zoek was. De gelukkige eigenaars van de boekenwinkel Books4Life kunnen dat bevestigen nadat ze bij het sorteren van gedoneerde tweedehandsboeken plots een brief in handen kregen van de weduwe van Eduard Douwes Dekker, ook wel bekend onder het pseudoniem Multatuli.

Geachte heer! Ik dank u zeer voor uw brief van 16 dec. jl. - waaruit nog blijkt hoezeer u Multatuli waardeert, en hoe u hem bekend wilt maken ook onder de jongeren. Dat verheugt mij zeer. Want hij was groot en goed en zijn streven altijd edel. 
                    Met hartelijke groet, hoogachtend,
                    Wed E Douwes Dekker

Drieënveertig jaar na het overlijden van Multatuli schrijft Mimi Hamminck Schepel, diens weduwe, deze brief aan Jac Grit. Ze bedankt de medewerker van de Rijksuniversiteit Groningen voor zijn voortdurende pogingen om het magnum opus (Max Havelaar) van haar overleden echtgenoot bekend te maken bij het grote publiek.

Deze week wordt de brief geschonken aan het Multatuli Museum in Amsterdam, dat de brief blij verwelkomt in de al bestaande collectie brieven van Mimi Hamminck Schepel.

Bron: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/174788/Tweedehands-boekwinkel-vindt-brief-weduwe-Multatuli