Kies je taal:
Driekeerclaus

Claus herdacht in 2018

Tien jaar na zijn overlijden herdenken Het Letterenhuis in Antwerpen en heel wat partners in Vlaanderen en Nederland deze literaire duizendpoot.

Het Letterenhuis bewaart het archief van Claus en heeft daarnaast ook een aantal langdurige bruiklenen van de auteur in zijn bezit.

Van 17 maart tot 1 juli 2018 is er in het Letterenhuis een tentoonstelling te zien die de vele maskers van Claus moet blootleggen. Je vangt er een glimp op van Claus' niet aflatende inspiratie, zijn taalvirtuositeit en zijn precieuze en indrukwekkende manuscripten, die hij vaak zelf illustreerde. Curator Hilde van Mieghem belicht in de tentoonstelling het werk én de mens Hugo Claus – die ervan hield een mistgordijn rond zich op te trekken en de realiteit naar eigen inzicht vorm te geven.

Naast deze tentoonstelling wordt Claus in 2018 nog op vele andere manieren (en op andere plekken) herdacht en gevierd. Zo is er ook in Bozar een expo over Claus te zien, speelt Cinema Zuid enkele films van Claus, verschijnen er bij De Bezige Bij heel wat nieuwe publicaties van en over Claus en plannen deBuren tijdens het weekend van 16, 17 en 18 maart verschillende activiteiten in Kortrijk.

De website van het Letterenhuis biedt een overzicht van alle activiteiten die voor 2018 in verband met Claus op stapel staan.