Kies je taal:
De Orient Verkend

Nieuwe publicatie belicht reizen van Louis Couperus

Bij uitgeverij Bas Lubberhuizen verscheen recent het boek Couperus in de Oriënt.

Het gaat om een bewerking van het in 2009 verschenen en door José Buschman geschreven Een dandy in de Oriënt. Louis Couperus in Afrika.

Tot 8 oktober 2017 kunt u in het Louis Couperus Museum terecht voor de tentoonstelling De Oriënt verkend. Op reis met Louis Couperus en Marius Bauer. Naar aanleiding van die tentoonstelling verscheen nu ook een boek waarin de reiziger Louis Couperus centraal staat.

In oktober 1920 gingen Couperus en zijn echtgenote naar Noord-Afrika. In de daarop volgende 6 maanden zond hij 20 reisverslagen naar de Haagsche Post. José Buschman, mede-samensteller van de tentoonstelling in het Couperus Museum, vat in Couperus in de Oriënt elk van die 20 reisverslagen samen in één of twee boekpagina’s.

Couperus-liefhebbers krijgen heel wat details te lezen over wat hun favoriete schrijver onderweg allemaal beleefde. Elk hotel dat Couperus bezocht wordt door Buschman belicht, inclusief de andere groten die daar verbleven hebben. Elke kunstenaar die hij noemt in zijn 20 reisverslagen krijgt een biografie.

Couperus in de Oriënt is een grondige, gedetailleerde en goed geschreven studie met heel wat illustraties.

Meer info over het boek vind je hier.

Bron: Literair Nederland