Kies je taal:
Img 8004Sdfqsf

Dwaal licht!

Een multidisciplinair festival over dwalen vanuit een actuele lezing van Elsschots’ Het dwaallicht.

Van 30 oktober  tot 11 november 2020 organiseren DE LETTERIE & KAAP in Oostende een festival over dwalen. Verschillende disciplines buigen zich over Elsschots’ Het dwaallicht, vanuit de vraag wat de actuele waarde van dit verhaal kan zijn.

Er is literatuur, filosofie, illustratie, hedendaagse kunst en schrijven, voor mensen van alle slag en soort vanaf 12 jaar. Verschillende formats onderzoeken het fenomeen dwalen vertrekkend vanuit de novelle Het dwaallicht. Er is een denkdag over dwalen, tjollen, dolen, falen en ploeteren in de literatuur en in de filosofie.

Gerda Dendooven gaat aan de slag met jongeren om actuele thema’s uit Het dwaallicht in beeld te zetten. 

Schrijflustigen kunnen een meerdaagse schrijfcursus volgen, ‘schrijven met Elsschot en …Heleen’, waarin Heleen Debruyne de deelnemers met de blik van Elschot naar hun eigen werk laat kijken.  

Salon Blanc exposeert hedendaagse kunst die refereert aan thema’s uit Het dwaallicht. In de vooravond is er elke dag een literaire havenwandeling met Sofie Vandamme.  

Kunstencentrum Kaap organiseert lezingen, een auteursgesprek en een debat over thema’s uit Het dwaallicht, dit alles opgeluisterd met een snuifje muziek en gezelligheid om te dwalen doorheen de vroeg duisterende dagen in de herfstvakantie.

Dit festival gaat door op diverse plekken in Oostende, waar telkens een mini-expo van het originele grafische werk van Dick Matena’s Het dwaallicht is te zien.  

Meer info: deletterie@gmail.com & facebookpagina van De Letterie & Kaap - Tickets verkrijgbaar vanaf 1 september

De locaties zijn zo gekozen dat de coronamaatregelen nageleefd kunnen worden.

DWAAL LICHT! Is een samenwerking tussen KANTL, DE LETTERIE, KAAP, DE AUTEURS, ZANDZAND & SALON BLANC.