facebookglueinstagramlinkedinpinteresttwitter
Kies je taal:
Canonwerken

Lezing: 'Van Max Havelaar tot Hugo Claus' (Luc Devoldere)

Op 14 mei vindt in de KANTL de vierde aflevering plaats van een lezingenreeks over de literaire canon. Die reeks begint op 23 april met een inleiding door Bert Van Raemdonck.

In 2015 stelden de KANTL en het Vlaams Fonds voor de Letteren een dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur op. Die lijst bevat 50 (+ 1) essentiële werken uit onze literatuur: van Hendrik van Veldeke tot Hendrik Conscience, van Hadewijch tot Hella Haasse.

Hoe en waarom kwam die lijst tot stand? Welke hartverscheurende keuzes zijn er gemaakt om tot die selectie te komen? Wat maakt Vondel en Hugo Claus zo bijzonder dat ze twee keer in de canon voorkomen? Waarom blijft het verhaal van Reinaert de vos na al die eeuwen zo ontzettend grappig en relevant? En welke regels uit de poëzie van Lucebert blijven ook vandaag nog intrigeren en ontroeren?

Al die vragen komen aan bod tijdens een vierdelige lezingenreeks in de KANTL.

Op 21 mei vindt de vierde en laatste aflevering plaats. Luc Devoldere vliegt dan in vogelvlucht over de literatuur van de voorbije twee eeuwen: 'Van Max Havelaar tot Hugo Claus'.

Meer info over de volledige reeks vind je hier.

Praktische info

Alle lezingen beginnen om 19.30 uur en eindigen omstreeks 21 uur.

Waar? KANTL | Koningstraat 18, 9000 Gent