Kies je taal:
Reservaatklugerhanscanon

Literair reservaat: Canon/Kanon

Samen met de KANTL, Creatief Schrijven en De Nieuwe Garde organiseert het tijdschrift Kluger Hans een (online) literair salon over de canon.

Ga met schrijvers in discussie over de canon en hoor hoe ze hun eigen werk voordragen.

Dit evenement, dat eerder was gepland (op 30 april 2020) maar door de coronacrisis moest worden geannuleerd, zal nu online plaatsvinden op woensdag 30 september 2020.

De auteurs komen samen in De Krook in Gent, jij kan gezellig mee aanschuiven via Zoom. Net zoals anders zijn er drie rondes met telkens twee auteurs, waardoor je aan het einde van de avond met zes auteurs een persoonlijk gesprek hebt gehad. Tussen de verschillende rondes door luisteren we naar een betoog. Meer info over het programma lees je hieronder.

Maximaal vijftig personen kunnen zich inschrijven via de website van Kluger Hans.

Het thema van dit Reservaat is de literaire canon. Is het verleden een wapen om nieuwe initiatieven af te schieten of een rijk gevuld arsenaal, waarmee we hedendaagse conventies en schijnevidenties te lijf kunnen gaan? Zorgen meesterwerken uit de literaire geschiedenis voor inspiratie of constipatie bij (beginnende) schrijvers? En wie bepaalt hoe dat verleden er juist uitziet of -hoort?

Het canondebat is niet nieuw en woedt al lang in academische wereld. Recenter sijpelt het thema ook in de publieke opinie door. Maar hoe gaan auteurs en lezers ermee om?

Met
Elisabeth Elegeert
Annemarie Estor
Steff Geelen
Robin Kramer
Onias Landveld
Mohamed Ouaamarii
Christiaan Ronda
Malika Soudani
Emma van Meyeren
en Leen Verheyen

Meer info vind je hier.