Kies je taal:
Roosbeef C Felix Baumsteiger 2019 Photo Lowres

NACHT VAN DE CANON

Tijdens de NACHT VAN DE CANON wordt het imposante Academiegebouw in Gent volledig ingepalmd door schrijvers, muzikanten en andere artiesten die in de klassiekers uit de Nederlandstalige literatuur zullen duiken.

 In 2020 wordt de lijst met 50(+1) essentiële werken uit de literaire canon voor het eerst hernieuwd. Sommige titels zullen verdwijnen, andere werken worden eraan toegevoegd. In blijde verwachting van de 'nieuwe' canon neemt de KANTL op 19 oktober 2019 spetterend afscheid van de eerste canonlijst.

Van in de donkere gewelfkelder tot op de pittoreske torenkamer van de KANTL komt de literatuur tijdens de NACHT VAN DE CANON tot leven: van Ruusbroec tot Reve, van Hadewijch tot Haasse en van Conscience tot Claus. Met gitaar en gefluister, met beats en met rhymes, met poëzie en performance.

Het programma wordt mondjesmaat bekendgemaakt, maar een eerste grote naam werd al gelost: ROOSBEEF (solo) zal diep in de nacht uw literaire ziel zeer canoniek doen knisperen.

Wanneer? We duiken op 19 oktober 2019 rond 20 uur de nacht in en doen pas rond 03 uur het licht uit.

Waar? KANTL - Koningstraat 18 - 9000 Gent

Tickets worden vanaf 5 september hier online verkocht. Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Koop dus tijdig je ticket, op = op!

(Copyright foto: Felix Baumsteiger)