Kies je taal:
Index

Geboortedag Wolkers herdacht met online boekensalon en digitale tentoonstelling.

Op dinsdag 26 oktober – de geboortedag van beeldhouwer-schilder-schrijver Jan Wolkers - is Onno Blom, biograaf van Wolkers, te gast in de online boekensalon van Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL)

Hoofdconservator Garrelt Verhoeven interviewt Blom over het boek Alsof een storm je optilt, met ongepubliceerde teksten van Jan Wolkers en Arnon Grunberg en een uitgebreide toelichting van Bloms hand over de vriendschap en verwantschap tussen beide schrijvers. En uiteraard komt ook de biografie Het litteken van de dood uitgebreid aan bod. In de boekensalon wordt het leven en werk van Jan Wolkers besproken én de mogelijkheden die Wolkers’ waanzinnige archief biedt voor het doen van onderzoek. Conservatoren presenteren bijpassende stukken – typoscripten, tekeningen en brieven van fans - uit het Wolkersarchief. Aansluitend brengen Onno Blom, Karina Wolkers en Arnon Grunberg een bezoek aan de kluis, waar het archief van Wolkers wordt bewaard. Tot slot wordt de digitale Wolkerstentoonstelling geopend die Blom als gastconservator van de UBL heeft gemaakt.


Het programma is op dinsdag 26 oktober vanaf 20.30 uur via een online stream te volgen.

Meer informatie over het salon, alsook over de collectie Wolkers en de komende online tentoonstelling, 'De wereld van Jan Wolkers' vind je hier.