Kies je taal:
Wraakvanvondel

Op zoek naar Vondel in de straten van Amsterdam

Met een nieuwe app ga je in Amsterdam zelf op zoek naar Vondel en zijn tijdgenoten. 'De wraak van Vondel' is samen met de gelijknamige roman van Frank van Pamelen verschenen.

 De app van izi.Travel werd ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdam Museum en Frank van Pamelen, schrijver van het boek De Wraak van Vondel.   

De historische thriller 'De Wraak van Vondel' speelt zich af in Amsterdam en neemt de lezer mee terug naar de tijd van Vondel, de rederijkers uit de zeventiende eeuw en hun opvolgers. Op diverse plekken in Amsterdam hebben ze sporen nagelaten: aanwijzingen die leiden naar het best bewaarde geheim uit de vaderlandse geschiedenis. Een geheim met gevolgen voor de troonswisseling. Journalist Maaike van Reede neemt de taak op zich om het mysterie op te lossen.

Schrijver Frank van Pamelen heeft zijn boek 'De Wraak van Vondel' aangevuld met een interactieve component: een speurtocht door vier wijken van Amsterdam. Ieder deel van de tocht heeft een specifiek thema waarin 'De Wraak van Vondel' wordt uitgelegd en waarbij je mee op reis wordt genomen door twee eeuwen Amsterdamse geschiedenis. Na het voltooien van elk deel krijg je extra hoofdstukken van het boek die speciaal voor deze speurtocht geschreven werden. Het vierde en laatste deel van de speurtocht eindigt in het Amsterdam Museum.

Meer info vind je hier. De app downloaden kun je hier.