facebookglueinstagramlinkedinpinteresttwitter
Kies je taal:
Vossen 582 518 S C1 C C 0 0 1

VOSSEN. Expeditie in het land van Reynaert

VOSSEN. Expeditie door het land van Reynaert neemt u mee op een fietstocht doorheen het land van Waas. 

Tijdens dit razend interessante belevingstraject maakt u op een speelse en toegankelijke manier kennis met het middeleeuwse verhaal van Reynaert de vos.

Katoen Natie, Indaver en The Phoebus Foundation werken samen aan deze 'eigenzinnige en originele belevenis rond kunst, cultuur, erfgoed en natuur'. VOSSEN is een culturele expeditie waar u per fiets het Waasland en het Hulsterambacht ontdekt. Uw gids van dienst is Reynaert de vos, het hoofdpersonage uit het gelijknamige middeleeuwse dierenepos.


Verwacht geen klassieke fietstocht, maar een belevenisparcours vol avonturen. Startend aan Burcht Singelberg op Linkeroever, waar momenteel een heus dorp wordt opgebouwd, neemt deze route u mee langs kunst, erfgoed en natuur. Op verschillende locaties, speciaal voor dit evenement gecreëerd, wordt het Reynaertverhaal tot leven gebracht met digitale technieken. Een interactieve speurtocht onderweg maakt de Reynaertexpeditie helemaal compleet. Deelnemen aan VOSSEN is een ontmoeting met het verleden in een hedendaags jasje. De geschiedenis passeert letterlijk onder de banden van uw fiets.

Het project is elke dag van de week open, van 9:00u tot 19.30u, van 5 mei t/m 30 september 2018. De volledige fietstocht is 40 of 60 km en duurt met bezoek aan de thematentoonstellingen 5 à 6 uur. De laatste start is derhalve om 13.30 uur. De fietstocht voert langs verschillende locaties:

  • Hof van Nobel, Kallo-Beveren, open van 9 tot 19.30 uur
  • Mercatorhuis, Melsele, open van 9.30 tot 16 uur
  • IJshoeve De Boey, Sint-Gillis-Waas, open van 13 tot 20 uur, maandags gesloten
  • Het Trianon van de Koningin, Sint-Gillis-Waas, open van 10 tot 16.30 uur
  • Het Cachot, VVV Hulst, open van 10 tot 16 uur, dinsdags gesloten
  • Huis van Zonde, Kieldrecht, open van 10 tot 18.30 uur
  • Hof van Nobel, Kallo-Beveren, open van 9 tot 19.30 uur

Deelnemers ontvangen twee publicaties, waaronder een nieuwe Reynaertbewerking van Katharina van Cauteren, Rik van Daele en Patrick Bernauw. Inschrijven kan via deze link, waar ook alle info te vinden is.