Kies je taal:
Df 961772020211124102129

Vossenstreken: Antwerpen en de Reynaert

Rik van Daele legt in deze driedaagse cursus in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience de link tussen de vos Reynaert en Antwerpen, want vanaf de 16de eeuw is Antwerpen toch de thuisstad voor Reynaert.

Als je aan de vos Reynaert denkt, denk je misschien meteen aan het Waasland, Gent of Hulst. Toch is Antwerpen vanaf de 16de eeuw Reynaerts thuisstad. Tal van Antwerpse drukkers (Plantin, Verdussen e.a.), kunstenaars (Erasmus Quellijn, Luc Tuymans e.a.), literatoren, acteurs en ambachtslui brachten hem tot leven.

Tijdens deze cursus ontdek je het verhaal van een Antwerpse burgemeester met een boon voor de beroemde vos, van Gustaaf De Ridder die zijn pseudoniem naar de Reynaertdichter koos, van zure druiven, van plannen voor een Uilenspiegel- en Reynaertmonument op de beide Scheldeoevers, van de grote Reynaertcollectie in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en van de toekomst van de Boerentoren.

Extra

  • Facultatieve wandeling in Antwerpen o.l.v. de docent op zaterdag 26 maart van 10 tot ca. 12 uur (beperkt aantal plaatsen).
  • Inschrijvingsprijs 15 euro, mail naar academie@davidsfonds.be en we bezorgen je de betalingsmodaliteiten.
  • In samenwerking met Davidsfonds Academie en Davidsfonds Reg. Antwerpen.

Praktisch

  • 3 daagse cursus, zaterdagen 19 februari, 12 maart en 19 maart 2022, 10u tot 12u
  • facultatieve wandeling op zaterdag 26 maart van 10u tot 12u met extra inschrijving en kost
  • kostprijs