Kies je taal:
Mulischeigenland

Biografische publicatie over Harry Mulisch

Robbert Ammerlaan reconstrueerde de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen in het leven en werk van Harry Mulisch aan de hand uniek archiefmateriaal.

Robbert Ammerlaan is de voormalige directeur van De Bezige Bij, de uitgeverij van Harry Mulisch.

In Zijn eigen land belicht hij allerlei biografische aspecten over Harry Mulisch: de relatie tot zijn ouders, het vertrek van zijn moeder, de oorlogsjaren, de dood van zijn vader, de ontdekking van zijn schrijverschap, zijn liefdes en vriendschappen, de totstandkoming van zijn belangrijkste werken, de verhouding tot zijn collega’s en de geboorte van zijn kinderen.

Zijn eigen land is vooral een biografisch reisverhaal: het verslag van een ervaring, van een avontuurlijke zoektocht in Mulisch’ literaire laboratorium – een reis die nieuwe feiten aan het licht brengt, verklaringen oplevert, verrassende vondsten doet, onbetreden terrein verkent en onbekende schatten opdelft.

Bij zijn leven was Harry Mulisch een opvallende, publieke figuur, die bewondering oogstte, maar ook antipathie opriep, die volop zichtbaar was, maar voor de meesten toch onbekend en ongrijpbaar bleef.

Meer informatie vind je hier.