facebookglueinstagramlinkedinpinteresttwitter
Kies je taal:
Nijmeegsemariken

Nieuwe bewerking van 'Mariken van Nieumeghen' (boek en cd)

Karel Bosman en Marjolein Pieks lieten zich inspireren door Mariken van Nieumeghen en besloten het verhaal op een nieuwe manier te vertellen met liedjes.

Mariken van Nieumeghen, het zestiende-eeuwse mirakelspel, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Karel Bosman en Marjolein Pieks lieten zich erdoor inspireren en besloten drie jaar geleden het verhaal te gaan vertellen in liedjes. De liedteksten en het verbindende proza zijn vrij naar de geprezen hertaling van Mariken van Nieumeghen van wijlen dichter en schrijver Willem Wilmink.

De liedteksten, aangevuld met verbindende proza, vormen samen het boek. Manon Bruininga liet zich erdoor inspireren om een serie foto’s te maken. Emmeken Cuppens uit Nijmegen, naamgenoot van Emmeken zoals Mariken zich noemde toen zij met de duivel verkeerde, stond model voor deze fraaie zwart-wit fotoserie waarvan er vele in het boek worden gepubliceerd. Ontwerper Marieke Thomassen niet geheel toevallig ook een naamgenoot uit Nijmegen, zorgde voor de verfijnde opmaak.

Het boek met cd is door Ontroerend Goed i.s.m. Altijd Nijmeegs uitgegeven. Het is te koop via deze webshop en in enkele Nijmeegse boekhandels.

Meer info vind je hier.