Kies je taal:
Dummy

Save the date!

BeaWIJS en DE MAX Havelaar:
literaire helden in de klas

Een inspirerende bijscholing over hoe je met literatuur op een creatieve manier aan de slag kan in de les. Voor leerkrachten van het 4e tot het 6e secundair (aso, bso, kso en tso)

Wanneer? Donderdag 20 oktober 2016, van 9u tot 12u30
Waar? KANTL, Koningstraat 18 in Gent


Een literaire held draag je een leven lang mee. Niet zelden ontmoet iemand zijn literaire held voor het eerst in de klas. Daarom organiseert de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, samen met CANON Cultuurcel, het Vlaams Instituut voor Archivering en het Vlaams Fonds voor de Letteren, op donderdag 20 oktober een inspiratievoormiddag voor leerkrachten van het vierde tot het zesde secundair. Tijdens deze bijscholing komen concrete en boeiende manieren aan bod om literaire klassiekers en nieuwkomers te introduceren in de klas, zowel voor aso, bso, kso en tso.

Sommige literaire helden blijven doorleven in de populaire cultuur. Maar hoe maak je je leerlingen enthousiast voor literatuur? Na deze inspiratiedag ga je naar huis met tal van verrijkende lesideeën: Hoe maak je van je leerlingen literaire rappers? Hoe vind je uitdagend beeldmateriaal bij een literaire klassieker? Hoe krijg je jouw leerlingen überhaupt aan het lezen en welke alternatieven voor de klassieke boekbespreking bestaan er nog? Bovendien vertellen enkele hedendaagse auteurs met passie en enthousiasme over hun literaire held en willen ze die ook graag aan jouw leerlingen voorstellen.

Het gedetailleerde programma versturen we begin september, maar we nodigen je alvast uit om deze datum vrij te houden. Want leerkrachten die op een enthousiaste manier hun leerlingen laten kennismaken met literatuur, zijn van levensbelang.

Hopelijk tot dan!