Kies je taal:
Brederohuis 582 776 S C1 C C 0 0 1

Website over Bredero nu online

In 2018 is het 400 jaar geleden dat Bredero is gestorven. Dat wordt door Stichting Bredero herdacht met allerlei activiteiten. 

Die activiteitn worden vanaf nu gepromoot via een nieuwe website. Op vrijdag 16 maart 2018 – Bredero’s verjaardag – is de website www.Bredero2018.nl officieel geopend.

De website presenteert een overzicht van de activiteiten die rond de herdenking georganiseerd worden. Daarnaast geeft de site allerlei informatie over Bredero en is er ook een rubriek met blogs en vlogs. De trekker van de rubriek 'Bredero en ik' is Nelleke Noordervliet, die met Bredero in gesprek gaat over zijn leven en werk.

De Stichting wil ook jonge doelgroepen bereiken en organiseert met steun van de Maatschappij der Nederlandse letterkunde een Big Bredero Battle, onder het motto: Ben jij de nieuwe Bredero? In deze wedstrijd bewerken leerlingen uit het voortgezet onderwijs, studenten Nederlands als Tweede Taal en studenten Nederlandse taal en cultuur of een andere studie zelf een liedje, een gedicht of een scène uit een toneelstuk. Iedereen die ingeschreven is bij een onderwijsinstelling kan meedoen, waar ook ter wereld. De inzendingstermijn loopt van 1 mei tot en met 15 oktober 2018. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen in elke deelnemerscategorie op de relatie met Bredero, de creativiteit en aanstekelijkheid en (technische) uitvoering. Als het onderwijsinstituut van de deelnemers toestemming geeft, maken de inzendingen kans om op de website geplaatst te worden. Informatie over the Big Bredero Battle vindt u hier.

De Stichting gaat ook op zoek naar uw favoriete citaat van Bredero. Breng hier uw stem uit. Op de website kunt u de citaten top 10 zien. Daar worden ook steeds nieuwtjes gemeld. U kunt al het nieuws i.v.m. de activiteiten rons Bredero ook volgen op TwitterFacebook en Instagram.

Bron: neerlandistiek.nl