Kies je taal:
550X633

'Zwerfgoed’ wint de Gerrit Komrij-prijs 2021

De Gerrit Komrij-prijs, opgericht om de popularisatie van de oude letteren te eren, gaat dit jaar naar Katinka Polderman en Sophie Reinders voor hun boek Zwerfgoed.

Uit het jury-rapport: “De Gerrit Komrij-prijs 2021 gaat naar Katinka Polderman en Sophie Reinders voor hun boek Zwerfgoed. Zwerfgoed is een soort anarchistische literatuurgeschiedenis die zomaar ergens begint en ook zomaar ergens eindigt, de tussenliggende delen zijn ook zomaar tussenliggende delen. Kortom, dit is het voorbeeldboek, het antwoordmodel, het correctievoorschrift, het nec plus ultra van wat popularisering van oudere letterkunde moet zijn. Zwerfgoed is krankzinnigheid ten top, het is de totale gekte van de literatuurgeschiedenis. Of liever: het is over the top literatuurgeschiedenis on steroids.”

In 2012 is de Gerrit Komrij-prijs opgericht om de popularisatie van de oude letteren te eren. Komrij was gek op oude literatuur en hij heeft veel gedaan deze onder de mensen te brengen. De Gerrit Komrij-prijs gaat naar die persoon (of instantie) die het best / leukst / origineelst / etceterast de oudere literatuur over het voetlicht weet te krijgen.

Meer informatie en het volledige juryrapport vind je HIER.

Het boek koop je bij je lokale boekhandel of bestel je bij Uitgeverij Loopvis.