Kies je taal:

mediaHieronder zijn verschillende videobestanden te vinden van opvoeringen, lezingen en bewerkingen van De stille kracht van Louis Couperus.


De bekende televisieserie De stille kracht uit 1974, geregisseerd door Walter van der Kamp, is integraal beschikbaar via Youtube. De hoofdrollen worden vertolkt door Pleuni Touw, Bob de Lange, Hans Dagelet en Willem Nijholt.


In zijn enscenering van De Stille kracht van Louis Couperus stelt Ivo van Hove de botsing van twee culturen centraal. De ene is schijnbaar open, rationeel en bureaucratisch. De andere is verholen, magisch en mysterieus. De westerling domineert en controleert, maar hij kan niet op tegen de stille kracht van het Oosten die onmerkbaar alles doordringt en een trage slijtage aanricht. 

Dit is de trailer van de voorstelling.


De stille kracht van Louis Couperus is integraal te beluisteren als luisterboek.


In 2013 was het honderdvijftig jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. Liefhebber en columnist Bas Heijne laat in Niet te stillen onrust zien dat Couperus' bekendste boeken, meesterwerken in zijn ogen, in al die tijd nog niets aan actualiteit hebben ingeboet.


Uit de eerste zin van De stille kracht leidt Bas Jongenelen meteen af dat er in deze roman iets bijzonders aan de hand is.