Het Letterenhuisfestival: Een feest van woorden en verhalen

Het Letterenhuisfestival: Een feest van woorden en verhalen

Het grootste archief van de Vlaamse literatuur gooit op 8 april zijn deuren open met een heus literair festival. In en rond het Letterenhuis in Antwerpen slaan schrijvers, zangers en buurtbewoners de brug naar ons literair verleden. En natuurlijk hoort daar ook de canon bij.

Van 14u tot 18u wordt het literair archief op een veelzijdige manier tot leven gewekt op verschillende locaties in de stad. Bekende namen als Marcel Vanthilt, Will Ferdy, Jeroen Olyslaegers en vele anderen zullen elk een ander aspect van ons literair erfgoed belichten, waaronder ook enkele canonauteurs. Een volledig overzicht van de programmatie vindt u hier. Voor de canonliefhebbers selecteerden wij alvast drie niet te missen (gratis!) activiteiten.

Na de feestelijke opening van het festival wordt u door gastheer Marcel Vanthilt in het Letterenhuis getrakteerd op een literair buffet om u tegen te zeggen: achtereenvolgens interviewt hij onder andere Fikry El Azzouzi over Hendrik Conscience en Jan Vanriet over Hugo Claus en als afsluiter zingt Vanthilt de poëzie van Paul Van Ostaijen. Meer info vindt u hier.

Van 14u30 tot 17u30 kunt u in het Letterenhuis daarnaast ook een flitsbezoek brengen van een kwartier aan het omvangrijk archief van vier Vlaamse auteurs, waaronder Ivo Michiels (om 15u30) en Paul Van Ostaijen (om 16u30). Meer info vindt u hier.

Ten slotte vindt er in reiscafé Via Via een niet te missen tentoonstelling plaats over de reiservaringen van Jef Geeraerts, met een unieke selectie aan beeldmateriaal uit de archieven van het Letterenhuis. Meer info vindt u hier.