facebookglueinstagramlinkedinpinteresttwitter
Kies je taal:
Fatenapoeziesalon 582 360 S C1 C C 0 0 1

Fatena’s poëziesalon: Parels uit de literaire canon

In een speciale editie van haar literaire salon gaat Fatena Al-ghorra op zoek naar parels uit de Arabische én de Nederlandstalige canon.

Stap binnen in het Midden-Oosten en wees welkom bij Fatena Al-Ghorra.

Deze dichteres werd geboren in Gaza City en kwam na een bewogen leven in Antwerpen terecht. Naast haar woorden bracht ze ook haar dromen mee. De grootste droom? Een literaire ontmoetingsplek creëren waar toonaangevende dichters van hier en elders elkaar ontmoeten. Met haar poëziesalon blaast ze nieuw leven in een belangrijke Arabische traditie. De beste dichters van twee werelden gaan hier met elkaar in dialoog.

Deze speciale editie van het salon staat in het teken van de literaire canon. Peter Holvoet-Hanssen en Arno Van Vlierberghe gaan parelduiken in de Arabische canon, Fatena Al-Ghorra, Nasr Jamil Shaath en Mona Al Assi ontdekken juweeltjes in de Nederlandstalige canon. Samen gaan we op poëtische schattenjacht. Eén parel is alvast gevonden: wereldster Kamilya Jubran komt de sterren van de Gentse hemel zingen.

Een productie van VONK & Zonen met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren i.s.m. met de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en de Centrale.

Meer info vind je hier.