Vierdelige lezingenreeks over de canon in Merelbeke
De openbare bibliotheek van Merelbeke organiseert in het voorjaar van 2018 een vierdelige lezingenreeks over de literaire canon.
De reeks behandelt de dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur vanuit Vlaams perspectief, die in 2015 door de KANTL en het Vlaams Fonds voor de Letteren werd opgesteld.
Hoe en waarom kwam die lijst tot stand? Welke hartverscheurende keuzes zijn er gemaakt om tot die selectie te komen? Wat maakt Vondel en Hugo Claus zo bijzonder dat ze twee keer in de canon voorkomen? Waarom blijft het verhaal van Reinaert de vos na al die eeuwen zo ontzettend grappig en relevant? En welke regels uit de poëzie van Lucebert blijven ook vandaag nog intrigeren en ontroeren?
Vier bevoorrechte getuigen geven een antwoord op deze vragen en leggen tijdens de lezingenreeks uit hoe de canon tot stand kwam.
De reeks opent op 6 maart met een inleiding door Bert Van Raemdonck. Tijdens de volgende drie dinsdagen belichten Frank Willaert, Luc Devoldere en Carl De Strycker telkens enkele specifieke werken uit de literaire canon.
Meer info vind je hier.
Inschrijven kan via de Openbare Bibliotheek Merelbeke.