Kies je taal:

‘Leven met een middeleeuws meesterwerk’. Frits Van Oostrom in het huis van Herman Teirlinck.

Van den vos Reynaerde geldt als het absolute meesterwerk van de Nederlandse middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Met de eruditie van de ervaren kenner en het enthousiasme van de levenslange liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert dat op 12 mei verschijnt. In het huis van Herman Teirlinck kunt u als eerste kennismaken met Van Oostrom en zijn grootse Reynaert-boek. 

Wat maakt deze tekst zo volstrekt uniek voor al die generaties liefhebbers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd?

Herontdek het onmiskenbare genie en de onvermoede huiver van de oorspronkelijke tekst door de ogen van Frits van Oostrom, die als geen ander met eruditie en stijl de middeleeuwse wereld voor een groot lezerspubliek tot leven kan brengen. Rijk geïllustreerd en met een nieuwe editie naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst is dit een magnum opus op zich: een niet te negeren meesterwerk van vakmanschap en passie, een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap.

Frits van Oostrom (°1953) is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs (voor Maerlants wereld), de Spinozaprijs, en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen. Zijn meest recente boek, Nobel streven, werd in 2018 bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs.

Fragmenten uit het boek zullen worden voorgelezen door een acteur. We bevestigen zo snel mogelijk wie dat wordt.


‘Leven met een middeleeuws meesterwerk’
Zaterdag 27.05.2023 om 17u in het huis van Herman Teirlinck