Kies je taal:
2022 05 07 Mandolinman Houtekiet Voorweb

Houtekiet op toernee door Vlaanderen.

Het romanpersonage Houtekiet van Gerard Walschap kent god noch gebod en wervelt door het leven als een losgeslagen tornado. Voor Jeroen Lenaerts, MANdolinMAN en Mathijs Bertel is dit het gedroomde materiaal voor een muziektheatervoorstelling waarin al hun talenten samenkomen.

Jeroen Lenaerts, bij het grote publiek vooral bekend van Thuis (Tim), brengt Houtekiet tot leven in een vertelling die aan de ribben plakt.Dit heidens ‘Evangelie” van Walschap over het ontstaan van de beschaving, legt onze oerdriften bloot en is een ode aan de grote kracht van het leven en de natuur .

Het mandolinekwartet MANdolinMAN en electronicawizard Mathijs Bertel van ANSATZ DER MASCHINE kleuren Houtekiet met oude melodieën die door middel van toegevoegde samples, beats en soundscapes jong en fris in de oren klinken.

Jeroen smijt zich in dit bandenloos epos en haalt ook alle toonaarden uit de kast. Als klassiek opgeleide zanger geeft hij ook een melodische stem aan deze man die gestuwd wordt door levensdrift maar desondanks niet ontkomt aan het noodlot van de dood. Als jonge acteur speelde Jeroen Lenaerts onder meer bij Fabuleus. Het fysieke spel zit hem dus in de genen.

De voorstelling wordt bovendien extra gekruid met projecties van Lot Vandekeybus. Lot is illustratrice en tevens muzikante bij De Kift.

(foto: Koen Bauters)

Speeldata en meer info vind je hier.