Kies je taal:
Reynard The Fox

Reinaert de Vos is alomtegenwoordig.

Het gaat goed met de vossenpopulatie in de Lage Landen. Tenminste als het om Reinaert gaat.

Van Yvan De Maesschalck, voorzitter van het Reinaertgenootschap, verscheen Vossenkwaad, een ambitieuze dichtbundel waarin het oude verhaal vanuit verschillende perspectieven opnieuw wordt verteld.

Rondom kerst 2023 vindt in Fabrique Unique te Alkmaar een live-hoorspel plaats van het meesterwerk uit de Middelnederlandse letterkunde. In een compleet nieuwe rijmende bewerking van Herman Link slepen hij en zijn collega theatermakers Ton Nieuwenhuizen en Mirjam Morsch u mee in dit spannende, grappige én actuele verhaal over macht, leugens en hebzucht. Vanaf 22 december 2023 is het hoorspel ook te beluisteren als podcast via radio.voorjongnederland.nl of je favoriete podcastapp.

Het verhaal werd ook bewerkt door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakte een veelzijdige muzikale compositie, waarin elk dier een eigen muzikaal idioom krijgt. Het resultaat is Reinaert de V., een familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera. De voorstelling gaat in première op 23 december in Amersfoort, waarna een uitgebreide tournee volgt door Nederland.

Tijdens Het Grote Gebeuren op 10 februari gaan Frits van Oostrom, A.H.J. Dautzenberg en Hannah van Binsbergen onder leiding van Femke Essink in gesprek over de minder fraaie kant van onze grootste literaire held onder de noemer Reinaart de Vos: satire of sadisme?