facebookglueinstagramlinkedinpinteresttwitter
Kies je taal:
Couperus

Feest der Poëzie: “Van en over Louis Couperus”

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt in het Pianola Museum in Amsterdam bekend en minder bekend werk van Louis Couperus.

Hij brengt fragmenten uit ‘De Berg van Licht’, en het korte verhaal ‘Het verbeelde leven’. U luistert naar een oude opname van een Couperusvoordracht door voordrachtskunstenaar Albert Vogel jr.

Marijke Brekelmans treedt op als voordrachtskunstenares met een fragment uit Couperus’ ‘Extaze’; conservator Kasper Janse demonstreert met een daarbij aansluitende rol de werking van een pianola.

Samen met Simon Mulder en pianist Daan van de Velde brengt zij een fragment uit ‘Eline Vere’, begeleid door de pianobewerking van Wagners Lohengrin-ouverture, die in datzelfde fragment voorkomt, waardoor verteltijd en vertelde tijd geheel samenvallen.

Daan van de Velde en Simon Mulder presenteren ten slotte hun bijzondere declamatorium voor piano en stem op Couperus’ korte verhaal ‘De Binocle’.

Regisseur Aidan Vernee leidt  zijn verfilming van ‘De Binocle’ persoonlijk in, waarna de vertoning volgt; het is de Amsterdamse première!

Waar? Pianola Museum Amsterdam

Wanneer? Zaterdag 16 maart 2019

Meer info vind je hier.