Kies je taal:
Louis De Gruuthuse

'Gruuthuse zingt Gruuthuse'

Concertgebouw Brugge, Musea Brugge en ClubMediéval organiseren samen het project ‘Gruuthuse zingt Gruuthuse’ onder leiding van Thomas Baeté, een uniek project rond Middeleeuws erfgoed.

Op het einde van de middeleeuwen was er in Brugge een groepje creatievelingen dat regelmatig samenkwam om poëzie en muziek te bestuderen en uit te voeren. Ze noemden zich het 'Blomkin van Brugghe'. Nu, een dikke zes eeuwen later, blazen we dit clubje nieuw leven in.

Samen met muzikanten Thomas Baeté en Wim Maeseele en woordkunstenaar Marieke De Maré duiken we in het beroemde Gruuthuse-handschrift, waarin de teksten en muziek van het Blomkin-genootschap worden bewaard. We vinden er een brede keuze: van verfijnde liefdesliederen naar bijtende satire en boerenkluchten, en dat in een taal die nog dicht bij het hedendaagse West-Vlaams staat. De uitgelezen materie om samen met een groep amateurzangers te ontleden en te herontdekken.


Een groep amateurzangers verkennen en oefenen de liederen in tijdens een vijftal sessies onder leiding van professionele coaches . Tot slot wordt dit materiaal gepresenteerd tijdens een intiem toonmoment op 12 december 2021 in het Gruuthusemuseum.

Om 14.00 en 16.00 uur

Max. 28 personen.

Vooraf inschrijven verplicht via info@concertgebouw.be.