Kies je taal:
Cover Iedereen Reynaert Pages To Jpg 0001

Van den vos Reynaerde bewerkt voor prille taalleerders


Het verhaal van Reynaert de vos ontstond bijna 800 jaar geleden. Het blijft echter actueel en herkenbaar. Ook wie het Nederlands nog maar pril aan het ontdekken is, heeft recht op dit verhaal.


Dit resulteert in een nieuw project van het Reynaertgenootschap: Iedereen Reynaert.

Marianne Vonck herschreef de tekst voor prille taalleerders, Kato Beirnaert maakte de zwart-witillustraties voor deze publicatie. Cursisten Nederlands in de basiseducatie (Ligo) waren betrokken bij de groei van het boek en waren de eerste lezers en critici.

De vos laat sporen na in onze woordenschat, in onze beeldspraak, in onze straten, parken en pleinen. Het is een verhaal dat we graag delen. Er zijn talloze hertalingen van het verhaal. Dit project richt zijn pijlen op prille lezers, mensen die Nederlands willen leren (A2-niveau). Inclusie is de grote rode draad.

De boekvoorstelling vindt plaats op zondag 23 juni 2024 in het kader van het stadsfestival Iedereen Mee in Sint-Niklaas.
Alle info en inschrijvingen: info@reynaertgenootschap.be.

Iedereen Reynaert wordt door Marianne Vonck ook ingesproken in de Luisterpuntbibliotheek en zal vanaf 23 juni 2024 te vinden zijn via deze link.

Een fysiek exemplaar kun je verkrijgen in de Bib van Sint-Niklaas na het aanvragen van een bon via info@reynaertgenootschap.be.