Kies je taal:
Marikenpad 376 302 90 S C1 C C 0 0 1

Route van Nijmegen naar Antwerpen: in het spoor van Mariken

Dankzij een nieuwe website kan je de route die Mariken van Nieumeghen samen met de duivel Moenen aflegde nu ook zelf helemaal volgen.

In het beroemde mirakelspel over Mariken van Nieumeghen trekt Mariken samen met de duivel Moenen van Nijmegen naar Antwerpen, waar ze samen zeven jaar in zonde leven.

De route die het stel (en ook andere historische figuren zoals Hugo de Groot en de schilder Albrecht Dürer) toen aflegden, kan je nu zelf ook wandelen of fietsen. De route bestaat uit acht etappes van 17 tot 21 kilometer. Er zijn twee versies: de op deze kaart met rood gemarkeerde route is voor wandelaars en toerfietsers, de paars gemarkeerde route zonder onverharde stukken is voor racefietsers.

Het Marikenpad is voorlopig nog niet bewegwijzerd, maar aan je kan de routes downloaden via Route For You: voor wandelaars, voor recreatieve fietsers en voor racefietsers.

Op de website van het Marikenpad vind je uitgebreide historische informatie, verhalen over de roemruchte reizigers die je voorgingen en adresjes om onderweg te overnachten.

Bron: Weekend Knack en Marikenpad.nl.