Kies je taal:
P 911058 Jpg Dl 1

'Het uitzicht der dingen' - Publicatie en expo waarin 15 jonge schrijvers en illustratoren aan de slag gaan met Stijn Streuvels

In 2021 was het 150 jaar geleden dat Stijn Streuvels geboren werd. Naar aanleiding van deze gebeurtenis zette Openbare Bibliotheek Kortrijk vanuit het project Letterzetter en in coproductie met Het Lijsternest een project op met 15 schrijvers en illustratoren.


Ambassadeurs van het project Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven begeleidden hen in meerdere ateliers. Het resultaat is een publicatie met daarin hedendaagse zelfgeschreven teksten en illustraties waarin het literaire werk van Streuvels weerkaatst. Maar er is meer, gedurende een jaar reist hun werk van bibliotheek naar bibliotheek met een kleine, reizende expo van het geïllustreerde werk en een documentaire van hoe de deelnemers het project beleefd hebben.

Met literair werk van Hans Depelchin, Loeke Vanhoutteghem, Joke De Kerpel, Martijn Verhelst, Salma Nachi, Alice Spinoy en Laura Nollet.


En met geïllustreerd werk van Toon Delanote, Klaas De Baere, Willem Moreel, Larissa Viaene, Flore Deman, Lara Jakoba Breine, Shanna Coppens en Xavier Truant.


18 maart van 10u00 tot 17u00
19 maart van 10u00 tot 16u00
Openbare Bibliotheek, Kortrijk (expo)