Kies je taal:
Naamloos

Online-college 'Literatuur in het onderwijs'.

In het derde online-college van de reeks 'Literatuur in de praktijk' gaan moderator Wendela de Raat en sprekers Jeroen Dera, Renate van Keulen en Els Stronks het gesprek aan over de stand van zaken in het literatuuronderwijs.


Want hoe krijgen we jongeren weer met plezier aan het lezen? Verschillende onderwerpen en vragen komen deze avond aan bod. Moet er meer tijd worden besteed aan (historische) literatuur binnen het vak Nederlands, of ligt de oplossing in een actief leesbeleid, waar het schoolvak Nederlands meer een doe-vak dan een kijk-vak wordt? En hoe zit het dan met die wetenschappers in hun ivoren toren? Moeten onderzoekers die zich bezighouden met literatuuronderwijs tot de praktijk treden en ook regelmatig zelf voor de klas gaan staan?

Literatuur in het onderwijs | Donderdag 17 juni (20.00 – 21.00) | Webinar met gespreksmoderator Wendela de Raat en sprekers Jeroen Dera, Renate van Keulen en Els Stronks.

Ook deze colleges staan op het programma:

Literatuur om je heen | Donderdag 3 juni (20.00 – 21.00) | Online college van Kila van der Starre met spoken word van Joshua Snijders als afsluiting.

Het raadsel der smerigheid. Literatuur in het publieke debat. Donderdag 10 juni (20.00 – 21.00) | Online college van Marc van Oostendorp.

U kunt zich aanmelden voor de hele collegereeks, of een los college, via tijdschriftvooys@gmail.com onder vermelding van ‘Literatuur in de praktijk’, met eventueel het desbetreffende college dat u wilt bijwonen.