Kies je taal:
Hermans Home Literatuurmuseum Gesneden 56696D0Ab3E29

Digitaal literatuurmuseum nu online

Het Letterkundig Museum in Den Haag heeft een nieuwe digitale vitrine. Het fraaie nieuwe online Literatuurmuseum pakt uit met een aantal unieke documenten van Willem Frederik Hermans en Hella Haasse.

Het digitale Literatuurmuseum is een online platform ter promotie van de Nederlands literatuur en het literaire erfgoed. Het brengt grote en kleine verhalen uit de literatuurgeschiedenis tot leven, en is bedoeld voor wetenschappers, leerkrachten en andere liefhebbers.

De Stichting Nederlands Letterkundig Museum en het Huygens Instituut van de KNAW diepen op het platform schatten op die in het het Nederlandse Letterkundig Museum worden bewaard. In de toekomst willen ze onderzoekers ook de mogelijkheid bieden om gedigitaliseerde archiefstukken te raadplegen.

Het Literatuurmuseum plaatst bij zijn lancering enkele unieke documenten van en over Willem Frederik Hermans in de vitrine. Volg de schrijver hier op een bijzondere expeditie via zijn reisdagboek en zijn brieven, en ontdek in enkele nooit vertoonde foto's hoe zijn beroemde roman Nooit meer slapen is ontstaan.

Elders op het platform buigt Nina Polak zich over de schrijfblokken van Hella Haasse, auteur van o.a. Oeroeg en Een gevaarlijke verhouding of Daal-en-Bergse brieven.