Kies je taal:
Img 5739

Drie nieuwe publicaties over Stijn Streuvels

Recent zijn er drie nieuwe publicaties i.v.m. Stijn Streuvels verschenen.

De eerste publicatie is een nieuwe editie van Streuvels' canonklassieker Het leven en de dood in den ast.

De editie werd verzorgd door Yves T'Sjoen en Els Van Damme. Auteur Koen Peeters zorgde voor een inleiding en Tom Houtman (coördinator van Het Lijsternest) zorgde voor een nawoord.

Tegelijk met de editie verschijnt ook een literair kunstboek met beelden, essays, proza en poëzie, geïnspireerd door de novelle van Streuvels. AST is een hedendaags portret van Streuvels' werk door Luc Devoldere, Dirk de Schutter, Gerolf van de Perre, Bart Janssen, Ward Dijck en Koen Peeters.

Voor wie maar niet van Streuvels genoeg kan krijgen, is er ten slotte ook een monumentale studie van Toon Breës over het leven en werk van deze auteur. Breës zorgde voor een erg veelomvattende wetenschappelijke synthese van de beschikbare bronnen van en over Stijn Streuvels. Daarbij komt het leven van de auteur aan bod, maar ook de receptie van zijn werk doorheen de voorbije honderd jaar krijgt ruime aandacht.

Uitgeverij Lannoo heeft alle drie de publicaties uitgegeven. Ze werden op vrijdag 22 april in de KANTL in Gent feestelijk aan het publiek voorgesteld. De afbeeldingen hieronder zijn tijdens die presentatie genomen.