Kies je taal:
Dwaallicht

Letterenhuis lanceert groepsarrangement over de canon

Het Letterenhuis in Antwerpen laat geïnteresseerden op een bijzondere manier kennismaken met de literaire canon. Het stelt ieder jaar een ander werk uit de canon centraal in een speciaal groepsarrangement.

De eerste in de rij is de prachtige novelle Het dwaallicht van Willem Elsschot.
Het dwaallicht (1946) is een subtiel meesterwerkje over het menselijk tekort. Een hernieuwde populariteit vanaf de jaren negentig dankt het verhaal ongetwijfeld o.m. aan de gesprekken tussen Laarmans en zijn beschermelingen over het geloof van moslims en christenen.
Het Canon-arrangement is bedoeld voor leesclubs, schrijfklassen en andere groepen die te vinden zijn voor een boeiend literair dagje Antwerpen. Groepen van maximum 20 deelnemers worden in het Letterenhuis gastvrij ontvangen met uitleg over Elsschot en Het dwaallicht en maken exclusief kennis met handschriften en ander archiefmateriaal dat normaal alleen in de leeszaal is te bekijken.
Bovendien krijgt iedere deelnemer een exemplaar van Het dwaallicht met een stadswandeling van De Morgen-journalist Eric Rinckhout. Die wandeling wordt vervolgens gemaakt onder begeleiding van een bekwame gids (duur ca. 2 uur).
Soms is het zoeken beter dan het vinden.

Praktisch

Tarief: € 75 + € 5 administratiekosten per boeking
Mogelijk op dinsdag, woensdag of donderdag
Duur: 2 uur
Max. 20 personen
Reservering: minimaal 3 weken vooraf
Boekingen: gidsenwerking@stad.antwerpen.be of + 32 3 232 01 03 (kantooruren)
Meer info: Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen.