facebookglueinstagramlinkedinpinteresttwitter
Kies je taal:
Huygenshofwijck Kl

Constantijn Huygens 'ontdekt' Rembrandt

Tijdens de Nationale Museumweek in Nederland kan je in Hofwijck terecht voor dagelijkse voorstellingen van de film "Constantijn ontdekt Rembrandt".

In 2019 is het precies 350 jaar geleden dat onze grootste schilder uit de Gouden Eeuw, Rembrandt van Rijn, overleed. Op Huygens’ Hofwijck staat Rembrandt in 2019 centraal.

De bouwheer van Hofwijck, Constantijn Huygens, in de literatuur o.m. bekend vanwege Trijntje Cornelis, staat immers bekend als ‘ontdekker’ van Rembrandt.

Over die relatie tussen Constantijn en Rembrandt presenteert Huygens’ Hofwijck in 2019 een documentaire. Op bijzondere plekken, en in musea als het Mauritshuis, de Lakenhal en het Rembrandthuis bij het vroege werk van Rembrandt, zal het fascinerende verhaal van de twee mannen worden gereconstrueerd. De film zal op Huygens’ Hofwijck exclusief worden vertoond.

Tijdens de Nationale Museumweek van dinsdag 9 april t/m 12 april is de film te zien op het grote scherm in de Pronkzaal voor openingstijd van het museum. Voorafgaand van de film ontvangt u een kopje koffie of thee in de Oudhollandse Keuken en krijgt u een introductie van directeur Peter van der Ploeg.

Programma

Dinsdag 9 april | Woensdag 10 april | Donderdag 11 april | Vrijdag 12 april |

10.30 -11.00 uur Inloop met een kopje koffie of thee

11.00 - 11.10 uur Introductie Peter van der Ploeg

11.10 - 11.55 uur Film 'Constantijn ontdekt Rembrandt'

Vanaf 12.00 uur Museum geopend voor bezoeker op eigen gelegenheid

Meer info via Huygens' Hofwijck.

Aanmelden via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. Film en datum